B2B marketing bureau

Bij B2B marketing zijn de spelregels iets anders dan bij marketing voor consumenten. Niet alleen zijn er meestal meerdere beslissers aan de klantzijde betrokken. Ook de behoeften van bedrijven verschillen enorm van die van particuliere klanten. Als B2B marketing bureau hebben wij jarenlange ervaring in het vermarkten van producten en diensten die uitleg behoeven. Op basis van de huidige situatie en de gewenste situatie werken we succesvolle online en offline marketingconcepten voor je bedrijf uit. Op basis van een analyse van eerdere activiteiten en de concurrentiesituatie ontwikkelen we een strategie die aansluit op de behoefte van jouw bedrijf. Als B2B marketing bureau implementeren wij vervolgens de juiste marketingmix voor je bedrijf. Wij zorgen ervoor dat je zichtbaar bent daar waar de beslissers (DMU) zijn. Joet zorgt voor meer leads en meer verkopen voor je bedrijf.

B2B marketing bureau

Meer leads én meer omzet

Continue monitoring zorgt voor een constante doorontwikkeling van alle kanalen. Je wordt geïnformeerd over de resultaten in transparante rapportages. Profiteer van onze knowhow in B2B marketing en regel een vrijblijvend eerste gesprek.

Onze B2B marketing bureau diensten

Met onze ervaring in de meest uiteenlopende branches werken wij voor je de juiste online marketingmix uit. En voorzien je bedrijf van gekwalificeerde leads uit online en offline kanalen.

Strategie ontwikkeling

De juiste strategie staat aan het begin van succes. Wij ontwikkelen voor je een bedrijfsspecifieke B2B marketing strategie die alle online en offline marketingkanalen omvat.

Een alles omvattende B2B marketing strategie is altijd gebaseerd op de behoeften van de branchespecifieke doelgroepen. En de overeengekomen bedrijfs- en marketingdoelen. Op basis van je doelstellingen ontwikkelen we een marketingstrategie waarin de afzonderlijke online en offline marketing kanalen optimaal op elkaar aansluiten en op elkaar zijn afgestemd. Omdat communicatie vooral belangrijk is in B2B marketing, identificeren we in een vroeg stadium je relevante kopers en beslissers. Vervolgens bepalen we op het betreffende punt van de klantreis de aanspreekvormen die geschikt zijn voor je doelgroepen. De focus ligt op de haalbaarheid en uitvoerbaarheid van de aanbevelingen.

Neem contact op met B2B marketing bureau Joet

Regel nu vrijblijvend je eerste gesprek. Bel nu & maak een afspraak.

SEA

De concurrentie in SEA is meestal te overzien op het gebied van B2B marketing. Gebruik dit voordeel met professionele zoekmachine-advertenties van Joet.

Het beheer van SEA campagnes vereist veel ervaring, vooral op het gebied van B2B marketing. Want de beslissers in bedrijven moeten niet alleen precies getarget, ze moeten ook correct worden aangesproken. Als B2B marketing bureau kennen wij een grote diversiteit aan branches. We kunnen daardoor snel je individuele wensen in kaart brengen. Hiermee houden we rekening bij het opzetten van je campagne. Met onze doordachte en gestructureerde aanpak bepalen we de kansen van zoekmachine adverteren voor je bedrijf. Bovendien identificeren we het onbenutte groei- en efficiëntiepotentieel van je bestaande Google Ads of Bing Ads account.

SEO

Meer dan 90 procent van de bedrijven begint hun zoektocht naar producten en verkooppartners in zoekmachines. Met de juiste zoekmachine optimalisatie word je gevonden.

In veel gevallen betekent B2B SEO het vakkundig exploiteren van de niche. Het is vaak belangrijker om de doelgroep precies te bereiken dan alleen de traffic naar de website te vergroten. We hebben al heel verschillende klanten behartigd in B2B SEO. Met onze gerichte maatregelen kunnen we jouw pagina naar de topposities in de organische zoekresultaten brengen. Of het nu gaat om content marketing, meta informatie of technische SEO. Wij hebben de knowhow in huis en ondersteunen je actief. We gebruiken de beste tools op de markt en zijn technologisch up-to-date. We bieden je professionele allround SEO-ondersteuning die leidt tot meetbaar succes die je rankings effectief verbetert.

Social media advertenties

Met efficiënte targeting kunt je besluitvormers targeten met advertenties op sociale media. Onze experts ondersteunen je graag bij het opzetten van campagnes, accountondersteuning en optimalisatie.

Op sociale-mediaplatforms onthullen gebruikers graag veel informatie, ook professionele. In combinatie met moderne targetingtechnologieën geeft dit adverteerders de unieke mogelijkheid om gebruikers specifiek aan te spreken op basis van eigenschappen of informatie. Naast adverteren op LinkedIn, Facebook en Instagram bieden we bijvoorbeeld ook de uitvoering van advertentiecampagnes aan op TikTok. Een platform dat aan populariteit wint. Door onze jarenlange ervaring met diverse B2B branches weten wij professionele doelgroepen goed aan te spreken. Met als resultaat gekwalificeerde leads en meer verkopen.

Affiliate marketing

Affiliate marketing kan ook zinvol zijn in B2B marketing. Wij hebben veel expertise in dit online marketingkanaal en kunnen je tot in detail adviseren.

Bij affiliate marketing adverteren affiliates (inclusief publishers) op hun websites voor de producten en diensten van andere bedrijven. Daarvoor ontvangen deze bedrijven een commissie. Ook al is dit model primair gericht op de eindklant. In sommige gevallen kan het ook zinvol zijn voor B2B marketing. Dit is met name het geval als het gaat om relatief eenvoudige producten met een beheersbare adviesbehoefte. Affiliate marketing is ook geschikt voor het verkrijgen van klantgegevens, bijvoorbeeld via nieuwsbriefregistraties. Als B2B marketing bureau gespecialiseerd in affiliate marketing gaan we graag uitgebreid in gesprek over dit onderwerp. We laten je graag op een transparante manier de kansen en risico’s van dit kanaal zien.

Overleg met B2B marketing bureau

Als B2B marketing bureau zijn we gewend out-of-the-box te denken. Onze adviesdiensten geven je volledig nieuwe inzichten in trends en technologieën.

Met onze advies- en workshopformules helpen we B2B bedrijven om nieuwe marketing- en verkoopkansen te ontwikkelen. Wij adviseren je niet alleen in relatie tot je online marketingactiviteiten. Maar houden ook altijd je grotere bedrijfsdoelen in de gaten. Wij staan ​​voor praktische en implementeerbare kennis. Kennis waarmee je bedrijf de uitdagingen van de digitale wereld het hoofd kan bieden en je eigen doelen kan bereiken. Ook leer je in onze workshops en seminars meer over moderne online marketing technologieën. En krijg je onder andere unieke inzichten van Google.

Gemiddeld 5,4 mensen betrokken bij B2B aankoopbeslissingen

B2B heeft een aantal bijzondere kenmerken. Niet alleen zijn er gemiddeld 5,4 mensen betrokken bij het aankoopproces voordat een beslissing wordt genomen. Er zijn ook 7 touchpoints betrokken bij de customer journey. Op het gebied van B2C zijn er daarentegen slechts 5 touchpoints. Daarom is het bij B2B marketing vooral van belang om de gewenste doelgroepen (buyer persona’s) over de verschillende kanalen adequaat aan te spreken. En de juiste boodschap over te brengen.

Daarbij speelt targeting ook een belangrijke rol. Maar ook de inhoud moet kloppen. Alleen als de content een echte meerwaarde biedt en prominent rekening houdt met de behoefte van de klant, kan dit ook in de ogen van de doelgroep.

Uw voordelen bij ons als B2B marketing bureau

Meer leads – Onze cross-channel maatregelen genereren gekwalificeerde leads, werven nieuwe klanten en versterken bestaande klantrelaties.

Full Service – Wij zijn een full-service B2B marketing bureau. Zo kunnen we de voordelen van de afzonderlijke kanalen op een voordelige manier combineren en je de ideale marketingmix aanbieden.

Branche-ervaring – We hebben al met een breed scala aan B2B-industrieën gewerkt. Zo begrijpen we snel je individuele behoeften en kunnen we snel de juiste maatregelen nemen.

Google Expert – We zijn al lang een Google Expert en zijn betrokken geweest bij verschillende Google-programma’s. We hebben dus rechtstreeks toegang tot knowhow van Google en hebben inzichten die slechts voor gekwalificeerde bureaus beschikbaar zijn.

Individuele oplossingen – Voor ons is elke klant iets speciaals en we vertrouwen uitsluitend op individuele oplossingen. Samen met jou ontwikkelen we een succesvolle strategie om je bedrijf nog succesvoller te maken.

Monitoring – We ontwikkelen onze maatregelen voortdurend op basis van continue monitoring. Je wordt geïnformeerd over de resultaten van de verschillende kanalen in transparante rapportages die alle belangrijke KPI’s bevatten.

Hoe werkt een B2B marketing bureau?

Een B2B marketing bureau is een dienstverlenend bedrijf dat zichzelf definieert als intermediair tussen verschillende dienstverleners. Afhankelijk van de dienst en branche neemt het B2B marketing bureau alle maatregelen die bijdragen aan advies, concept, uitvoering en communicatie. Een B2B marketing bureau wordt vaak ingezet op het gebied van reclame, vormgeving en communicatie. Joet biedt als full service B2B marketing bureau alle bovenstaande diensten als totaal aan.

Het belangrijkste doel van een B2B marketing bureau is om je bedrijf op de lange termijn te ondersteunen en je omzet te verhogen. Vaak is een online marketingcampagne alleen niet voldoende om groei en verkeer op het net te krijgen. Omdat de online markt en de advertentieruimte op Google en dergelijke zeer concurrerend zijn. Wij van Joet weten hoe we je bedrijf of je dienst op een slimme manier kunnen adverteren bij je doelgroep.

Waarom een B2B marketing bureau in de hand nemen?

De snelle groei van de digitale marketingwereld is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen om voor een B2B marketing bureau te kiezen. Vaak hebben bedrijven niet het budget om één of meerdere mensen in dienst te nemen voor de marketingafdeling. Of ontbreekt het bedrijf aan de specialistische kennis om de geleverde resultaten te kunnen beoordelen. Een B2B marketing bureau heeft niet alleen de ervaren specialisten in huis om de verschillende online marketing strategieën aan te pakken. Maar staat ook voortdurend in contact met andere marketingexperts.

Door de veelzijdige omgang met verschillende branchespecifieke marketing strategieën, bereik je met Joet sneller je doel. We zijn altijd up-to-date en goed op de hoogte van nieuwe marketingtrends. Dit bespaart niet alleen efficiënt tijd, maar ook geld. Kiezen voor een B2B marketing bureau heeft ook als voordeel dat je alle experts op het gebied van webdesign, content en SEO aan je zijde hebt in slechts één partner.

Hoe vind je een goed B2B marketing bureau?

Een B2B marketing bureau kan je alleen efficiënt ondersteunen als het serieus en competent is. De beste manier om dit te testen is door zelf de basis van B2B marketing onder de knie te krijgen. Of op zijn minst te begrijpen. Zo kun je zelf het beloofde succes beoordelen en een idee krijgen of de gestelde doelen gehaald kunnen worden. Of dat het slechts loze beloften zijn. Succes in B2B marketing komt niet van de ene op de andere dag. Het duurt vaak tussen een half jaar en een jaar om de gestelde doelen te bereiken.

Een gerenommeerd B2B marketing bureau moet altijd eerlijk zijn en je de grenzen van de mogelijkheden uitleggen in plaats van je alleen maar te vertellen wat alle klanten zouden willen horen. Namelijk om in de eerste maand nummer één te zijn in de Google-ranking. Om de zichtbaarheid van je website en de daaruit voortvloeiende toename van het verkeer op de lange termijn te verbeteren, is continu werken met constante monitoring noodzakelijk. Dit is de enige manier om langdurig succes te behalen.

Het is het beste om onderwerpen zoals impressies, CTR en pagerank aan te pakken om het gesprek met het toekomstige B2B marketing bureau voor te bereiden. Dit geeft je al een goed inzicht in het werk van een B2B marketing bureau. Maar geeft je ook de kennis die je nodig hebt om je vakkundig te verdedigen als de beloofde doelen je onrealistisch lijken. Bedenk daarnaast vooraf welke doelen je jezelf persoonlijk wilt stellen en welke strategieën bij jou passen.

Neem contact op met B2B marketing bureau Joet

Regel nu vrijblijvend je eerste gesprek. Bel nu & maak een afspraak.